maandag 11 februari 2008

TransferBigFiles - Grote bestanden verzenden

Er bestaan nu webdiensen waarmee je grote bestanden kunt versturen. Ik heb hierover reeds een artikel gepubliceerd. Omdat deze diensten redelijk nieuw zijn, bespreek ik hier ook even de website van Transferbigfiles.


Het verzenden van grote bestanden via e-mail wil nog wel eens een probleem zijn. Veel mailboxen hebben een beperking waardoor er niet meer dan enkele mb's opslagruimte beschikbaar is. Ook stellen veel mailproviders een beperking aan de maximum grootte van de bijlage. Het via e-mail verzenden van bestanden of programma's die enkele tientallen mb's groot zijn is dan niet mogelijk.

Voor TransferBigFiles geldt een 2 GB limiet voor wat betreft de bestandsgrootte, aan het downloaden worden geen limieten gesteld. De dienst is GRATIS. Let wel op: na vijf dagen wordt het bestand gewist.

De bestanden kun je meteen versturen. Je hoeft je zelfs niet in te schrijven. Wil je de dienst vaker gebruiken, dan kun je ook een hulpprogramma downloaden, de TBF DropZone Client. Hiermee kun je de bestanden beheren en ze heel makkelijk versturen door ze te verslepen. Vastgelopen uploads kunnen worden voortgezet waar ze gebleven waren, en TBF beloont zijn vaste klanten met een langere houdbaarheid van 10 dagen. Daartegen staat weer dat de uploads via de DropZone client maar 1 GB mogen zijn in plaats van 2 GB.

Aan toeters en bellen als wachtwoorden en het maken van zip-bestanden doet TransferBigFiles niet, het doet alleen wat het moet doen, met nauwelijks beperkingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Aanbevolen post

Filmpje over de lente gemaakt met Kizoa