dinsdag 5 februari 2008

Dropload

Wat is Dropload?
Dropload is een gratis Internetdienst die u toelaat om grote bestanden (tot 100 MB) via het Internet te versturen. U dient hierbij geen extra software op uw computer te installeren.
Ook de PC van de bestemmeling behoeft geen extra software om de bestanden te ontvangen. De bestanden worden geupload en gedownload via uw browser, de toepassing die toelaat om op het web te surfen en waarmee u momenteel deze pagina leest.

Waarom geen e-mail gebruiken?
Er is niemand die u verbiedt om uw e-mail programma te gebruiken om foto's te versturen. Vooral bij kleine bestandsformaten levert dit normaal gezien geen probleem op.
Problemen kunnen echter optreden bij het versturen van grote bestanden per e-mail. Foto's, genomen in een hoge resolutie, nemen al gauw enkele MegaByte in beslag. Het is niet altijd evident om die per e-mail te versturen, denk maar even aan de volgende gevallen:

* uw Internet provider beperkt de grootte van uitgaande mailberichten
* de omvang van de mailbox is meestal beperkt
* het lang wachten om onaangekondigd grote bestanden via e-mail te moeten binnenhalen
* ...

Hoe werkt Dropload?
Om gebruik te maken van Dropload dient enkel de afzender zich (gratis) te registreren. Een gebruikersnaam, een paswoord en een werkend e-mail adres volstaan.

U hoeft geen schrik te hebben om bedolven te worden onder de spamberichten na het ingeven van uw e-mail adres, na één jaar gebruik te hebben gemaakt van Dropload ontvingen wij nog geen enkel spambericht via het opgegeven e-mail adres.
Ook het adres van de bestemmeling blijft gevrijwaard van vervelende spamberichten.
Na de inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail waarin u nog een link moet aanklikken om uw account te activeren en that's it.

Om een bestand te versturen logt u eerst in, u geeft het adres van de bestemmeling en de locatie van het bestand op uw systeem.
Alle bestandsformaten komen in aanmerking zolang de limiet van 100 MB niet wordt overschreden. Om grote aantallen foto's te verzenden is het aangewezen om alle foto's te comprimeren naar één zip of rar-bestand dat u nadien in één keer kunt uploaden.
Desgewenst kunt u nog wat commentaar toevoegen voor de bestemmeling. Nog één klik en het bestand wordt verzonden. Als u voor die optie gekozen hebt wordt het bovendien ook op virussen gescand.

Als uw bestand bij Dropload is aangekomen wordt het tijdelijk op hun servers geplaatst en wordt de geadresseerde per e-mail op de hoogte gebracht. Hij heeft nu 7 dagen de tijd om het bestand op te halen door de ingesloten link in het e-mail bericht aan te klikken. Het bestand wordt daarna direct van de Dropload servers verwijderd, het is dus slecht één maal te downloaden.
Indien gewenst kunt u als afzender per e-mail op de hoogte worden gebracht nadat de bestemmeling het bestand heeft opgehaald.

Het succes van Dropload (meer dan 100000 geregistreerde gebruikers) heeft aanleiding gegeven tot het ontstaan van gelijkaardige (vaak commerciële) initiatieven, maar het gebruiksgemak, de eenvoud en de afwezigheid van opdringerige commercie zijn een reden te meer om eerst Dropload eens uit te proberen om uw fotobestanden met anderen te delen.

1 opmerking:

Populaire posts

Aanbevolen post

Filmpje over de lente gemaakt met Kizoa