dinsdag 19 februari 2019

Pasta in alle vormen en soorten...


Pasta (Italiaans voor deeg) is in de Italiaanse keuken de benaming voor deegwaren van harde tarwe. Pasta is er gedroogd en vers en heeft vele vormen en bereidingswijzen. Recentelijk is er pasta van spelt verkrijgbaar, evenals meergranen- of glutenvrije varianten.
Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of pastasciutta (gedroogde pasta, eventueel met ei bereid (pasta secca all'uovo)), en pasta fresca (verse pasta). Pasta kan zowel in warme gerechten als in koude gerechten zoals pastasalade gebruikt worden. Pasta is een deegproduct dat op allerlei manieren in allerlei vormen gefabriceerd wordt. Het deeg kan tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden (spaghetti, tagliatelle). Het kan ook met een machine door vormpjes geperst worden (macaroni, fusilli en penne). Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin machinaal of met de hand tot ravioli of tortellini (taartjes) gerold worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Aanbevolen post

Filmpje over de lente gemaakt met Kizoa